Friday, 26 August 2011

pesanan raya buat teman....

selamat menyambut hari raya aidil fitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia.....tp ingat...puasa kena cukup...kalu x,xde makna sambutan hari raya kepada mereka yg tidak berpuasa........suasana hari raya ni memang akn menyebabkn jln sesak ngan kenderaan.....jd harapkn masa bawa motor or keta tu,bnykkn lh bersabar ye....tempat yg kita nk tuju xkn lari,jd biar lambat asalkn selamat.....hari raya ni,kita nk tgk tangisan kegembiraan bknnya tangisan kesedihan......sudah 2 tahun di perantauan.....mcm2 pengalaman yg aku dpt semasa nk balik raya ni....blh dikatakn 3 kali aku berpuasa tnpa keluarga disisi.....kali ni aku balik lewat sikit kerana tiket bas hbs,...itu lh silap aku....xbeli awal2.....skrg ahli keluarga yg lain dh ada kat rumah.....sedang menunggu kepulangan aku........jd bagi yg dh ada kat rumah tu....tlg2 lh ye kemas rumah....hehehehe.....k lh...ada lg yg nk gtaw tp kita sambung lepas ni ye.....assalam.....

Monday, 20 June 2011

maksud blog kita.....

4 org....3 p'puan n 1 lelaki......
tu admin blog ni....

aku yg create blog ni yg memberikan nama pun aku lh jugak.......
maybe sebab aku ni bnyk masa lapang kot....huh..

Our Last Stand Together.....(O.L.S.T)
xpasti sama ada org fhm atau x....
tp bg aku...aku nk bersama diorg smpai last stand aku disini.......
pantai mana yg x dilanda ombak......
begitu juga persahabatan kami........
aku pun xtaw nape aku blh masuk geng diorg.....aku baik ngan semua tp aku asyik kluar ngan geng yg ni je....
maybe sbb selesa kot ngan korg..........kadang2 ada jugak terasa tp aku biarkn rasa itu berlalu mcm tu je...
susah gak nk cari kwn yg ada ngan kita time susah n senang......

tp kadang2 manusia ni lupa......lupakn knp kita still bersama....
bila dh lupa.....aku paling tkt geng ini akn berpecah......
kalu kita ingat.....kita dh ada ank nanti pun.hubungan persahabatan kita kn putus mcm tu je......
mgkin ank2 kita akn menyambung apa yg kita perjuangkn selama ini......

kwn yg baik xkn mudah dicari ganti....harap kita akn stand together untill our last breath.......

arahan untuk admin.....

kpd kwn yg turut menggunakn blog ini...
tlg letak nama samaran anda atau pun signature anda supaya mudah untuk tahu siap yg post n siapa yg tidak...
harap semua memberikan kerjasama ye.....:)
       
           ................zAsH bLaDe......................

Saturday, 14 May 2011

Friday, 13 May 2011

sja2...

1st tme ak post d blog geng ak...hahaha...ak dgr ad yg 'gduh' ai ni...

Saturday, 7 May 2011

ati t'luka...

sje je tlis kt wall ni..aku ade skit ati ngn someone...dlu aku ska gler kt die..tp lpas lost contct aku dh xigt die..tp skang die cr aku blik..die epi skang ni,tp aku merana...mybe die xth,ngn bt cm2,aku kn rsa lg skit.. :-(

Thursday, 14 April 2011

cabaran...

sori lh ye...aku lg yg post....xde muka lain dh....hahahhaha.....
skrg aku nk ckp sal cabaran........
geng kami ni dh tempuhi mcm2 dugaan.......yelh,sedangkn pantai dilanda ombak...ini kn pula manusisa.....btl??
tp tu lh...nk gtaw semua cabaran yg kami lalui xleh gak sbb masing2 merasa sesuatu yg berlainan...
tp bg aku,aku pernah gak terasa ngan geng kami ni smpaikn aku menyepi sorg2 kat penang...
tp bak kata org,ukhwah ataupun tali persahabatan antara kami ni kuat,kami bersatu kembali......

ingatlh,asalkn hati kita masih ada diorg,diorg akn tetap ada kita,bersama kita,...
berkawan bukan semata2 kwn,tp keikhlasan tu yg membuatkn hubungan tu tetap kukuh.....

jgn lupakn mereka yg bersama kita sewaktu dugaan melanda,,...
aku berani ckp sbb aku pernah alami dugaan yg mana aku memerlukan kawan untuk bersama aku,n diorg ada...even duk jauh,tapi tetap ada untuk 1 sama lain.........

  
                                                                                                                          ash conan....
 

kali kedua...isi kandungan kot..

hahaha...ada 1 jam lg nk balik kije...
jd baik aku tulis apa yg patut dulu......
apa ek???hmmm....
korg semua pernah x ada kawan baik????
kawan yg ada sewaktu senang n sewaktu susah???
kalu ada...jaga lh kawan tu elok2..sbb susah untuk kita jumpa org yg mcm tu..
kebanyakkn kwn skrg ada pada waktu senang je...btl x???


xkisah lh kwn tu kita dh lama knl atau baru,kenal masa sek atau secara online.....kalu dia blh buktikn yg kita blh percayakn dia...hargailh dirinya...........topik blog ni akn lebih kepada unsur kawan............

Wednesday, 13 April 2011

Pembuka Bicara

Assalamualaikum......
aku buat blog ni sbbkn kwn aku yg suruh..
katanya nk buat satu blog untuk geng kami...nama geng2 kami tu akn dia mentionkn nanti...
yg pastinya niat dia xnk kami semua berpecah....
sudah 8 tahun kami knl n aku harap sangat yg kami semua akn still kawan sampai bila2....
ash conan....creator